sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Cutie pie vs. Dark goth

En tiedä ihmisten yleistä mielipidettä musta, ja oon viime aikoina ollu ihan hulluna kaikkeen goottiin, mutta rakastan kaikkea söpöä ja kaunista, kuten esim. Hello Kitty ja lolita röyhelö mekot on aivan ihania. En tiedä tän postauksen järkevyyttä, halusin vaan sanoa ton.

I don't know what people think of me, and lately I've been obsessed with goth stuff, but I love everything cute and pretty, like for instance Hello Kitty and loli frilly dresses are adorable. I don't know the sense in this post, just wanted to say that.

maanantai 2. syyskuuta 2013

Stephenie Meyer - Bree Tannerin lyhyt elämä ~Epäilys-romaani




Kirjailija: Stephenie Meyer
Kirjan nimi: Bree Tannerin lyhyt elämä
Alkuperäinen nimi: The Short Second Life of Bree Tanner
Suomentanut: Pirjo Ruti
Julkaistu: 2010
Sivuja: 218


Tämä kirja liittyy Twilight-sarjan kolmanteen kirjaan, Epäilys. Tarina kertoo vastasyntyneestä vampyyristä nimeltään Bree, joka asustaa noin kahdenkymmenen muun nuoren vampyyrin kanssa. Nuoret vampyyrit kuuluvat Victorian suunnitelmaan tappaa Bella ja tuhota Cullenit. Tarina johdattaa henkilöt nuoren vampyyrin silmien kautta Epäilys-romaanin lopputaisteluun.

Aluksi en ollut kiinnostunut tästä nimenomaisesta kirjasta. Osittain siksi, että tarjolla oli vain kallis kovakantinen versio, ja en uskonut, että tarina olisi kauhean mielenkiintoinen. En olisi ennen koskaan ostanut kirjaa itse, en edes aikonut lukea sitä, mutta sitten satuin käymään kirjastossa pitkästä aikaa ja tämä osui tielleni. En tiedä olisinko muuten ottanut sitä, mutta yleensä innostun kirjastossa liikaakin, ja nyt varsinkin kun en ollut käynyt kirjastossa pitkään aikaan päädyin lähtemään sieltä neljän itselle ostetun ja viiden lainatun kirjan kanssa. Nuorempana olisin lukenut kaikki hyvissä ajoin, paitsi jos joukossa oli joku tylsä kirja, mutta viimeisimmät vierailuni kirjastossa ovat johtaneet siihen, että lainaan puoli tusinaa kirjaa lukematta loppuun yhtäkään. Kaiken lisäksi kun menin kirjastoon oli minulla kirja kesken, eli en voinut aloittaa kirjaston kirjojen lukemista suorilta käsin. Onneksi kuitenkin kirjastossa käynnin aiheuttama innostus sai minut lukutuulelle ja luin edellisen kirjan(Veronika päättää kuolla) yhdessä illassa loppuun ja seuraavaksi tartuin tähän. Ajattelin, että jos luen yhdenkään kirjan niistä viidestä loppuun, olisin ylpeä itsestäni. Mutta yllätyksekseni sain tämän kirjan luettua kahdessa päivässä.

Alku oli vähän niin ja näin, sen perusteella en olisi tarttunut kirjaan, ja jonkun muun kirjan olisin voinut jättää lukematta tällaisen alun takia. Mutta kun pääsin sisälle kirjaan, vaikka sivuja on vain vähän yli 200, huomasin pitäväni, jopa välittäväni hahmoista. Melkein jopa itkin yhdessä kohtaa, mitä ei yleensä tapahdu, vaikka olen elämäni aikana lukenut kohtuullisen määrän kirjoja. Tykästyin Breehen tietenkin, mutta vielä enemmän tykkäsin Bree-Diego parista, ja Fred oli loppujen lopuksi myös ihana. Kun luin alkua, Fredin kohdalla, mieleeni tuli valtava, lihava ja haiseva, huonosti pukeutunut mies. En yhtään tiedä miksi, sillä vampyyrit ovat Twilight-sarjassa aina laihoja ja hyvännäköisiä. Mutta sitäkin ajatellen en saanut kuvaa pois mielestäni ennen kuin ensimmäisen kerran Frediä kuvailtiin kunnolla.

En oikeastaan muistanut melkein mitään Epäilyksen lopputaistelukohtauksesta, ja siten en myöskään muistanut Breetä tai miten hänelle kävisi lopussa, ja tajusin lopun vasta kun olin lukenut kaksi viimeistä riviä viimeiseltä sivulta toista kertaa kesken kirjan.

Mutta kaiken kaikkiaan pidin kirjasta todella paljon, ja olisi todella mukava saada se omiin kokoelmiini joku päivä. Voin myös suositella sitä kaikille, jotka ovat lukeneet Epäilyksen.

Paulo Coelho - Veronika päättää kuolla




Kirjailija: Paulo Coelho
Kirjan nimi: Veronika päättää kuolla (Veronika decide morrer)
Suomentanut: Sanna Pernu
Alkuperäinen julkaisu: 1998
Ensimmäinen kovakantinen julkaisu: 2003
Kyseessä oleva julkaisu: 2012
Sivuja: 240
+ kirjan synty


Sain tietää kirjasta ystävältäni, joka suositteli sitä minulle, sanoen, että se ei ole ollenkaan niin masentava kuin mitä nimi antaa ymmärtää, ja että se on oikeastaan mieltä nostattava. Epäröin todella paljon, etenkin kun kirjasta löytyi vain yli 20e maksava kovakantinen painos, joka ei minua paljoa puoleensa vetänyt etenkään hinnan kannalta. Ei sillä, että olisin pihi, mutta ne rahat, jotka saan käteeni omaa käyttöä varten ovat niin häviävän pienet, että en tykkää ostella kovakantisia tai muuten vain yli 20e maksavia kirjoja. Yritin saada äitiäni ostamaan sitä minulle, mutta hänen mielestään kirja kuulosti todella masentavalta, eikä hän uskonut paljoakaan ystäväni mielipidettä, tai pikemminkin ajatteli, että minulle se olisi paljon pahempi.
Mutta sitten, viime kuun loppupuolella, kalusin juuri rahaa saaneena Malmin Suomalainen kirjakauppaa. En voinut olla tarkistamatta löytö hyllyjä, ja siellä näin tämän kirjan, mukana elokuva, vain 9.95e. Olin jo haalinut niin paljon tavaraa, että ei olisi pitänyt ottaa tätä, mutta en voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Kuka tietää milloin törmäisin samaan kirjaan halvalla ja niin, että siihen olisi varaa.

No, aluksi lukeminen oli hidasta, en oikein ollut lukutuulella ja kirja vaikutti hyvin omituiselta. Olin todella ymmälläni, kun tarinassa Coelho puhui itsestään ja siitä miten oli kuullut Veronikan tarinan toiselta samannimiseltä naiselta, ja totta puhuen en tajua sitä vieläkään. Mutta lopulta sain kerättyä rahkeeni, ja sain luettua kirjan loppuun.
Ensinnäkin haluaisin sanoa, että kirja ei missään nimessä sovi lapsille. Ei niinkään väkivallan takia, mutta kirjassa puhutaan sellaisista asioista, jotka eivät sovellu kauhean nuorille. Tietenkin mielisairaalan jutut, mutta myös seksiin liittyen. Itsekin koin seksiin ja itsensä tyydyttämiseen liittyvät kohdat hieman epämiellyttäviksi ja sopimattomiksi. En tiedä, onko se tarinan kannalta tärkeää, mutta omasta mielestäni ne olisi voinut jättää pois.
Mutta mielisairaalan käytännöt ja kirjan antama kuva mielisairaalasta, tappavat määrät insuliinia ja täysin säännötön elämä, voivat olla rankkaa herkemmille lukioille tai antaa vääränlaista kuvaa siitä, millaista elämä on jos on niin sanotusti 'hullu'. Se saattoi päteä silloin, kun mielisairaudet eivät olleet vielä niin tuttuja, mutta kirjassa on jotain mikä saa sen mielestäni sopimaan nykyhetkeenkin, joten 'hullujen' täydellinen vapaus tehdä mitä tahansa on hyvin harhaanjohtavaa.

Kirja siis kertoo Veronika nimisestä vähän yli kaksikymppisestä naisesta, joka on elänyt elämänsä vanhempiaan miellyttäen, ja jättänyt kaikki intohimonsa ja unelmansa. Tyytymättömänä elämäänsä, hän päättää tappaa itsensä unilääkkeillä, joita oli kerännyt juuri tätä varten. Mutta Veronika herääkin mielisairaalassa, ja siellä hänelle kerrotaan sydänviasta, jonka takia hän ei elä kuin viikon. Veronika yrittää kovasti löytää tavan tappaa itsensä niin nopeasti kuin mahdollista, sillä mikään ei ole pahempaa kuin odottaa kuolemaa, mutta tutustuukin mielisairaalan elämään ja ihmisiin.
Loppu oli mielestäni todella kaunis, ja se oli juuri täydellinen tälle tarinalle.

Täytyy kyllä myöntää, että kun alotin lukemaan tätä kirjaa, en voinut olla miettimättä että äiti olisi oikeassa, että kirja olisi oikeasti minulle liian masentava, mutta kuten ystäväni oli sanonut, se oli todella mieltä ylevöittävä ja iloinen tarina loppujen lopuksi. Kirjasta on arvosteluissa sanottu mm. että se on palauttanut elämänhalun vaikeassa tilanteessa, ja en tiedä miten se olisi minuun vaikuttanut jos olisin ollut todella syvällä, mutta kun kerran olen aika lähellä pintaa, ja haluan kaikista huolistani sun muista huolimatta elää, tämä kirja oli mukavaa luettavaa, ja siitä tuli hyvä mieli, mutta minuun se ei vaikuttanut paljoa vahvemmin. Muistelen tietenkin vielä sitä hyvällä, ja varmasti myöhemminkin, mutta itselleni kirjasta ei ollut pelastusköydeksi.

Suosittelen silti kirjaa lämpimästi sellaisille, joilla ei ole paljoa elämänhalua tai on menossa ikävä vaihe elämässään, joutuu tappelemaan joka päivä, sillä uskon, että tämä kirja, tämä tarina voi hyvinkin auttaa useita ihmisiä. Asiaa auttaa se, että Coelho on itse ollut mielisairaalassa, joten tarinassa on aitoutta mikä tekee siitä vielä parempaa luettavaa.
Kirja ei ehkä sovellu kaikkein herkimmille ja nuorimmille, mutta en sano että se ei voisi olla heistä hyvä tai ei voisi auttaa.

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Job hunting

























En oo paljoa otellu uusia kuvia noiden aikasempien postauksien jälkeen, ja en halunnu tehdä pelkkää tekstipostausta, joten tässä ihastuttavia kuvia mun kännykästä! Sen kamera on aika huono, joten kuvanlaatukin on aika surkea....^^' Pahoitteluni siitä. Eikä noi kuvat kyllä muutenkaan ihmeellisiä ole.... XD

I haven't taken new photos after my last two posts, and I didn't want to make this just a text post, so here are lovely photos from my phone! The camera in my phone is pretty bad, so the picture quality sucks pretty much too....^^' My apologies for that. Not that the photos are much good otherwise, either.... XD

Mutta innostuin yhtäkkiä(noin 2 kuukautta myöhässä) etsimään itselleni töitä XD Ongelmana on, että voin tehdä vain osa-aikatyötä, ja siitä kun olen ollut töissä on aika kauan, joten alku olisi muutenkin vaikea, ja kun mulla on noita henkilökohtaisia ongelmia niin en ole senkään puolesta paras työntekijä, niin että saa nyt nähdä^^'

I suddenly got all pumped up(2 months late) about finding a job for myself XD The problem is, I can only be a part-time worker, and it has been a while since I last worked, so the beginning would be a bit tough, and since I have all these personal issues I'm not the best worker, so we'll see^^'

Unelmatyöpaikka olis Ciao! Caffe<3 Olin siellä työssäoppimassa koulussa vielä ollessani, ja rakastuin korviani myöten! Mutta vain kolmessa paikassa haettiin työntekijöitä, ja en tiedä voisko niihin muihin hakea osa-aikatyöläiseksi vaikka ne ei hae ketään tällä hetkellä, joten aika koville menee! Mutta toivoa on aina! Seuraavaksi mieluiten menisin Robert's Coffeeseen, mutta löytämieni tietojen perusteella niillä ei haeta osa-aikatyöläisiä ollenkaan, joten aika huonot mahdollisuudet päästä sinnekään ´3` Cafe Picnic olis kyllä hyvä, mutta siellä on niin paljon kaikkea niin en haluais sinne ainakaan ensimmäiseksi töihin, kun on kokemusta muutenkin niin vähän.... Sitten voisin tietty etsiä jonkun muun kahvilan, mutta taidan ensin katsoa ton Ciao! Caffen!

My dream job would be at Ciao! Caffe<3 I was there while in school, and I fell in love head over heels! But there're only 3 places from them looking for workers, and I could only be a part-time worker so that makes things tougher! But there's always hope! Next in order would be Robert's Coffee, but I don't think they're taking part-timers at the moment ´3` Cafe Picnic would be good, but there is so much everything so I wouldn't want to work there for the first time, since I have so little experience too.... And then I can always find some other cafe but first I'll see how it goes with Ciao! Caffe!

Ja tähän loppuun vielä ihan nopeesti, että meen huomenna Olympiastadionille Musen keikalle mun kummitädin kanssa! Se sano, että jos löydän liput se ostaa ne, ja kyllähän mä sitten etsin ne liput ja huomenna pääsen ensimmäiselle keikalleni! En oo koskaan ennen ollu kenenkään artistin keikalla, joten oon tosi innoissani ja vähän peloissanikin huomisesta, mutta onneks on kummitäti mukana :)

And quickly at the end, I'll be going to Olympiastadioni for Muse's gig with my Godmother! She said that if I find the tickets she'll buy them, and so I looked them out and tomorrow I'll get to my first gig ever! I've never been to any artists gig, so I'm really excited and a bit scared, but luckily my Godmother will be with me :) 

 Mutta nyt syömään ja nukkumaan, tai jotain sinne päin! Öitä kullanmurut!<3

But now something to eat and to sleep, or something like that! Night dearies!<3

Katori~~

torstai 25. heinäkuuta 2013

When I was young

Eli siis olin tossa eilen kaupungilla käymässä Arurun ja sen pikkusiskon kanssa!! Sieltä tuli ostettua tavaraa enemmän kuin oli alunperin tarkoitus....^^'

So I was in town with Aruru and his little sister!! And I bought more stuff than I was originally supposed to....^^'

Ekat ostokset on Fantasiapeleistä! http://www.fantasiapelit.com/
Täällä Helsingissä se sijaitsee Kaisaniemessä, mutta tarkemmat tiedot löytyy Infosta~~
Fantasiapelit, eli Fantsu, on alunperin luultavastikin pelikauppa, mutta ajan myötä sinne on tullut myyntiin kaikenlaisia figuureja, taidekirjoja, kirjoja ja mangaa englanniksi, sekä pieni valikoima suomeksi. Itse olen ostanut sieltä vain mangaa ja kirjoja, siellä on valtava valikoima molempia! Eli jos osaat englantia kohtuullisesti, suosittelen lämpimästi!! Siinä myös oppii englantia hyvin ja mangoistakin voi oppia Japanista yllättävän paljon! Kaupan työntekijät on todella ystävällisiä, ja siellä on myös käytössä Manga Kymppikortti(tai joku sen suuntainen), johon saa leiman jokaisesta vähintäänkin 10e maksavasta mangasta, ja kun on kymmenen leimaa niin saa 10e arvoisen mangan ilmaiseksi!! Jos manga maksaa yli 10e niin täytyy maksaa erotus, mutta tietääkseni kallein manga on 12.90, eli ei oo paha hinta maksaa erotusta!! Ja täytyy tässä sanoa että löytyy mahtava pelivalikoima, joista olen muutamia kokeillut ja tykkäsin kyllä! En noista monopoleista sun muista paljoa välitä, mutta esim. Carcassonne ja Munchkin oli tosi hauskoja!!

First items I bought from Fantasiapelit, which is a Finnish game shop, but you can also get books and manga in English, and some in Finnish. The selection is great, and I warmly recommend it if you love manga or fantasy! And of course the game selection is amazing, and I have played some of them. I don't usually like board games, but I did like the one's I tried, which include Carcassonne and Munchkin!! The service is also amazing, the workers are really friendly and nice, always ready to help!


K-on on suhteellisen uusi tuttavuus, katsoin ensin animea, ja sitten löysin Fantsusta ensimmäisen osan niin oli pakko ostaa!! Kaikkiaan on neljä pokkaria, ja sitten on tämä tässä kuvassa oleva College lisäys, jossa kerrotaan neljän päähenkilön taivalta yliopistossa! Oon lukenu noin puolet ja en malta odottaa että pääsen loppuun! Ja koska en tiennyt tästä pokkarista ennen kuin vasta hyvin vähän aikaa sitten, niin jossain mielen sopukoissa toivon näitä tulevan enemmänkin tulevaisuudessa.... mutta en halua netistä katsoa XD

K-on is a relatively new to me, I first watched the anime, and then I found the first manga from Fantasiapelit and had to buy it! I have all the four books, and in the picture you see a College extra part about the four main characters life in college! I love it!! And maybe there'll be more.... :D

Ja tietysti idolini Arina Tanemuran ihana sarja Sakura Hime~~ Numero 10 >___< Tämä, kuten kaikki aikaisemmatkin, on aivan ihana sarja ja niin kaunis!! Mutta se loppuu piakkoin ;u; Onneksi näitä ilmestyy kerran kuukaudessa tai pidempäänkin, niin ei ihan heti tarvitse sitä surra! Mutta sitten on jo olemassa kaksi uutta sarjaa.... Niin paljon luettavaa @___@

And of course my idol Arina Tanemura's lovely series Sakura Hime~~ Volume 10 >___< It is a wonderful series, like her other series', and so beautiful!
The Fantasiapelit plastic bag full of lollipops :D
Ja sitten illalla ennen kotiin menoa kävin Pocketshopissa!! http://www.pocketshop.se/  http://www.fonecta.fi/yritykset/Helsinki/2278542/Pocket+Shop+Ab+filialen+i+Finland Mulla oli ihanasti kolme Pocket korttia, joten kun yhdisti kaksi niin sain yhden täyden kortin eli yhden ilmaisen pokkarin! Ja sitten ostin toisen vielä lisäksi ´3` Eli siis, kuten Fantsussa, Pocketshopissa on kortti johon kymmenen leimaa kerättyään saa kymmenen euron arvoisen pokkarin ilmaiseksi! Tietysti jos menee yli kymmenen euron niin erotus pitää maksaa, mutta sielläkään ei hinnat nouse korkealle :) Mutta Pocketshopista löytää pokkareita, eli pocket books, jotka on toisin sanoen pehmeäkantisia kirjoja. Kovakantisia kirjoja ei löydy, mutta sen takia hinnatkin on todella alhaisia! Perus kymmenen euron luokkaa, vähän yli vähän alle. En tiedä muiden maiden pisteiden valikoimasta, alun perin tämä kauppa taitaa olla Ruotsista, mutta täällä Suomessa löytyy kirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Valikoima on monipuolista, joten suosittelen jos on minkäänlaista kiinnostusta kirjoja kohtaan! Itseni käyttämä kauppa sijaitsee Rautatieasemalla, mutta nettihaun perusteella myös Kluuvista löytyy toinen kauppa :)

And in the evening before I went home I stopped at Pocketshop! I had three pocket cards, and two of them made a full card so I got a free book! And I also bought one ´3` Here, as in Fantasiapelit, there are cards and when you get ten stamps you get a free book with 10e! If the book you want costs more you need to pay the over price, but it's still really cheap! I think the shop originally came from Sweden, but in Finland there are books in Finnish, Swedish and English. They are pocket books, as the name hints, so there are no hard covers, but because of that the prices are much smaller! There are all kinds of books, a great selection of different genres, so if you like books I warmly recommend this shop for you!!
I read the first book, and it was great! The only thing I didn't like in it was the ending, but if that was the only not good thing in the whole book I decided the second book was worth giving it a try at least!

I've heard only good things about this book, and I have been meaning to get it, also I had a card full so I basically got it for free so I decided to get it! I'm kinda excited to get to read this.... :)

And the lovely bookmark!! I love them, they're just the right size and look cute, but even though I've gotten at least half a dozen of them I never seem to find any of them when I start a new book.... :(


Mutta siinä oli tarpeeksi tekstiä joten toivotan vaan hyvät viikonloput! Mä meen nyt syömään ja jatkamaan K-onin lukemista, huomenna Arurua tapaamaan ja lauantaina Musen konsertti!!

But there's enough text so I wish you a wonderful weekend! I'm going to go eat and continue K-on, tomorrow I'll meet Aruru and on Saturday I'm going to Muse's concert!!

Katori~~

Garden of love

Hei ihanaiset~~

Hi loveliess~~

 Uusi ISO piirustusalusta!! Love it!!<3
New BIG drawing board!! Love it!!<3
Ostettu Hakaniemestä, Snow White kehystämö, osoite Hämeentie 2 M 1, sivut: http://www.taiteilijatarvike.fi/kehystaemoe



 Just bought!!
 So cheap and thick!!<3

 I love candels and this smells so good!!

 Bought for mom from Linnanmäki!!

 It's so big!!!! O____O



Not much have happened. I went to Linnanmäki with Aruru, spend a lot of time at home and that's about it.... Little shopping, little walking with the dogs, little eating, seeing Aruru a bit.... So this time just pictures!!(again....)

Katori~~