maanantai 2. syyskuuta 2013

Stephenie Meyer - Bree Tannerin lyhyt elämä ~Epäilys-romaani




Kirjailija: Stephenie Meyer
Kirjan nimi: Bree Tannerin lyhyt elämä
Alkuperäinen nimi: The Short Second Life of Bree Tanner
Suomentanut: Pirjo Ruti
Julkaistu: 2010
Sivuja: 218


Tämä kirja liittyy Twilight-sarjan kolmanteen kirjaan, Epäilys. Tarina kertoo vastasyntyneestä vampyyristä nimeltään Bree, joka asustaa noin kahdenkymmenen muun nuoren vampyyrin kanssa. Nuoret vampyyrit kuuluvat Victorian suunnitelmaan tappaa Bella ja tuhota Cullenit. Tarina johdattaa henkilöt nuoren vampyyrin silmien kautta Epäilys-romaanin lopputaisteluun.

Aluksi en ollut kiinnostunut tästä nimenomaisesta kirjasta. Osittain siksi, että tarjolla oli vain kallis kovakantinen versio, ja en uskonut, että tarina olisi kauhean mielenkiintoinen. En olisi ennen koskaan ostanut kirjaa itse, en edes aikonut lukea sitä, mutta sitten satuin käymään kirjastossa pitkästä aikaa ja tämä osui tielleni. En tiedä olisinko muuten ottanut sitä, mutta yleensä innostun kirjastossa liikaakin, ja nyt varsinkin kun en ollut käynyt kirjastossa pitkään aikaan päädyin lähtemään sieltä neljän itselle ostetun ja viiden lainatun kirjan kanssa. Nuorempana olisin lukenut kaikki hyvissä ajoin, paitsi jos joukossa oli joku tylsä kirja, mutta viimeisimmät vierailuni kirjastossa ovat johtaneet siihen, että lainaan puoli tusinaa kirjaa lukematta loppuun yhtäkään. Kaiken lisäksi kun menin kirjastoon oli minulla kirja kesken, eli en voinut aloittaa kirjaston kirjojen lukemista suorilta käsin. Onneksi kuitenkin kirjastossa käynnin aiheuttama innostus sai minut lukutuulelle ja luin edellisen kirjan(Veronika päättää kuolla) yhdessä illassa loppuun ja seuraavaksi tartuin tähän. Ajattelin, että jos luen yhdenkään kirjan niistä viidestä loppuun, olisin ylpeä itsestäni. Mutta yllätyksekseni sain tämän kirjan luettua kahdessa päivässä.

Alku oli vähän niin ja näin, sen perusteella en olisi tarttunut kirjaan, ja jonkun muun kirjan olisin voinut jättää lukematta tällaisen alun takia. Mutta kun pääsin sisälle kirjaan, vaikka sivuja on vain vähän yli 200, huomasin pitäväni, jopa välittäväni hahmoista. Melkein jopa itkin yhdessä kohtaa, mitä ei yleensä tapahdu, vaikka olen elämäni aikana lukenut kohtuullisen määrän kirjoja. Tykästyin Breehen tietenkin, mutta vielä enemmän tykkäsin Bree-Diego parista, ja Fred oli loppujen lopuksi myös ihana. Kun luin alkua, Fredin kohdalla, mieleeni tuli valtava, lihava ja haiseva, huonosti pukeutunut mies. En yhtään tiedä miksi, sillä vampyyrit ovat Twilight-sarjassa aina laihoja ja hyvännäköisiä. Mutta sitäkin ajatellen en saanut kuvaa pois mielestäni ennen kuin ensimmäisen kerran Frediä kuvailtiin kunnolla.

En oikeastaan muistanut melkein mitään Epäilyksen lopputaistelukohtauksesta, ja siten en myöskään muistanut Breetä tai miten hänelle kävisi lopussa, ja tajusin lopun vasta kun olin lukenut kaksi viimeistä riviä viimeiseltä sivulta toista kertaa kesken kirjan.

Mutta kaiken kaikkiaan pidin kirjasta todella paljon, ja olisi todella mukava saada se omiin kokoelmiini joku päivä. Voin myös suositella sitä kaikille, jotka ovat lukeneet Epäilyksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti